Official place
for information
about studying
in the USA

Pexels photo 289740


Martovski termin polaganja SAT, ispita potrebnog za upis osnovnih studija u Sjedinjenim Državama i na drugim lokacijama širom sveta, odvija se u subotu, 10. marta 2018. u ovlašćenim centrima za polaganje. Ako ste zakazali polaganje, evo šta bi trebalo da znate o samom danu testiranja:

  • Na lokaciji za polaganje trebalo bi da se pojavite do 7:30, a najkasnije do 8:00. Oni koji se pojave kasnije mogu izgubiti mesto za testiranje, pošto se od 8:00 već planira ubacivanje kandidata sa liste čekanja.
  • Kandidati na listi čekanja sami formiraju listu na osnovu vremena dolaska i na osnovu te liste će biti uključeni na polaganje posle 8:00. Plaćanje testa kada vam se dozvoli polaganje ne obavlja se u centru za testiranje, već vas College Board kontaktira za više detalja.
  • Svaki kandidat za polaganje testa mora sa sobom da ponese Admission Ticket koji se štampa sa College Board naloga (www.collegeboard.org) i lični dokument sa fotografijom - ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu.
  • Na polaganje je potrebno poneti i obične olovke (HB ili No. 2), zarezač, gumicu, digitron. Hemijske olovke nisu potrebne.
  • Mobilni telefon se ne može koristiti tokom celog testa i ne morate da ga ponesete. Podsećamo vas da se po pravilima testiranja vaš test može poništiti ako u toku testiranja budete koristili telefon u bilo koje svrhe.
  • Tokom testa imaćete pauzu - možete je iskoristiti za odlazak do toaleta, ali i da pojedete ili popijete nešto što ste poneli sa sobom.

Pratite uputstva za popunjavanje odgovora i instrukcije administratora testa. Ne zaboravite da se naspavate večeras, jer će vam biti potrebna maksimalna koncentracija na testu.

Više detalja o tome šta možete da očekujete na testu, kao i šta da ponesete, a šta da ostavite kod kuće pogledajte na ovim lokacijama - https://collegereadiness.collegeboard.org/sat/taking-the-test/test-day-checklist i https://collegereadiness.collegeboard.org/sat/taking-the-test/what-to-expect .