2007. i 2008. - Mini College Fairs

Od samog početka postojanja Centra trudili smo se da u Srbiju dovedemo što više predstavnika američkih koledža i univerziteta. Od pojedinačnih dolazaka, koje ćemo sigurno pomenuti na ovim stranicama, došli smo do grupnih poseta više različitih institucija. 

Predstavnici američkih institucija su učestvovali na različitim regionalnim manifestacijama i često su dolazili i do Beograda posle 2000. godine. Nakon otvaranja Centra uspeli smo da u oktobru 2007. godine dovedemo predstavnike četiri Liberal Arts koledža - Grinnell College, Oberlin College, Colorado College i Kenyon College. 

Organizovali smo zajedničku prezentaciju u kancelariji, ali ono što smo tada započeli je ostalo zapamćeno i među predstavnicima koledža i među budućim studentima. Radni doručak sa predstavnicima koledža bio je idealna prilika da se u neobaveznoj atmosferi upoznaju najizvesniji kandidati za upis “Liberal Arts” koledža sa detaljima funkcionisanja tih institucija. 

Isti recept primenili smo u oktobru 2008. godine kada su nas posetili predstavnici Lynn College, St. Norbert College i Grinnell College. 

U trenutku održavanja prezentacije više domaćih studenata nije imalo ideju da je upravo ova vrsta razgovora i razmene mišljenja uticala na njihov kasniji prijem na osnovne studije u Americi. Oberlin i Kenyon nije bilo lako upisati, ali je više srednjoškolaca nastavilo studije na tim institucijama, a Grinnell je godinama posle ovih prezentacija primao i davao solidne stipendije studentima iz Srbije. 

Nekoliko godina nakon prve ideje o “mini sajmu koledža” nastavili smo prezentacije o studiranju u Americi u formi sajma “Southeastern Europe College Fair”, ali o tome ćemo posebno da pričamo na ovim stranicama.

Razgovor sa predstavnicima koledža

Radni doručak sa predstavnicima koledža i budućim studentima

Razmatranje detalja na mapi kampusa

Razgovor sa predstavnicima koledža nakon prezentacije

Popunjavanje papirnog formulara za dalju komunikaciju

Ima li još pitanja? Predstavnici Lynn College, St. Norbert's College i Grinnell College razgovaraju sa budućim studentima.

Previous
Previous

2007. - Predstavljanje na Festivalu nauke

Next
Next

20 godina Centra